Project Meneer Muis

 

Meneer Muis

 

Graag wend ik mij tot U met het project Meneer Muis. Project Meneer Muis, een activiteit waar jongeren samen komen in het expositie atelier Kracht van Kunst in Ruinen. Jongeren uit de Wolden filosoferen en stellen kritische vragen. Hoe ziet de toekomst van het platteland er
uit? Wat is er nodig om hier te kunnen leven en zijn? Antwoorden, gedachten en dromen van jongeren. Zij vertellen hun verhaal.


Doel van het project

Wij geloven in de kracht van samenwerking en willen een positieve verandering teweeg brengen. Wij willen graag jongeren een jaar lang de ruimte geven om vrij te denken en werk te laten maken over de toekomst van het platteland. Door kunst verbinden wij jong en oud met elkaar. Om de Jongeren te werven werken wij o.a. samen met Stichting Buurtgezinnen. www.buurtgezinnen.nl


In het kort ons project

Meneer Muis verblijft in het expositie atelier Kracht van Kunst in Ruinen. Chillend in zijn bolderkar luistert hij naar de vragen, verhalen en dromen van jongeren over de toekomst van het platteland. Hoe ziet de toekomst van het platteland eruit? Waar woon ik? Wat is er nodig om hier te kunnen leven en te kunnen zijn? Al filosoferend zetten de jongeren hun gedachten om in een heus kunstwerk. Ieder kind maakt zijn eigen verhaal zichtbaar. De
verhalen worden gebundeld en vormen een boekwerk. Ook dit wordt bijzonder, het boek is een bundeling van verhalen en tekeningen, als U wilt kunt U ze inkleuren. Maar dat is nog niet alles. De verhalen worden door de jongeren verteld in een podcast.

De kunstwerken worden in het voorjaar van 2024 tentoongesteld in het expositieatelier Kracht voor Kunst in Ruinen, waarna zij later te zien zullen zijn in verschillende verzorgingshuizen. Sietse Muis en Ansje Zoeteman, beiden beeldend kunstenaar zijn uitgenodigd om hun werk bij de werken van de jongeren tentoon te stellen. De lancering van de podcast is live.  Hiervoor gaan jongeren en vrijwilligers op bezoek bij de ouderen in de verzorgingshuizen. De verhalen worden door de jongeren verteld of voorgelezen.

 

Meneer Muis verbindt jong en oud.

 

Wij zijn vastbesloten ons doel en de impact van het project vorm te geven. Maar om dit te bereiken, hebben wij ook jullie financiële steun nodig. Met Uw bijdrage kunnen wij in september starten met de jongeren zodat zij hun kunstwerk kunnen maken.

Elke euro die U doneert, brengt ons een stap dichter bij het realiseren van ons project! Alvast heel veel dank hiervoor.

NL42RBRB8837.3883.65 tnv stichting kracht van kunst

 

Meneer Muis kunt U op afspraak persoonlijk ontmoeten in het expositie atelier in Ruinen.
Mail voor een afspraak: info@antoinette-art.nl. Graag ontvang ik U met een kop koffie of thee naar wens.

 

U hartelijk groetend
Antoinette Cremers.